zaterdag 6 april 2013

Van alles wat Allerlei

Afgelopen dinsdag had ik weer eens een vrije dag en ben ik naar Deventer geweest (zonder camera dom, dom, dom) want ondanks dat er een hele koude wind stond, scheen het zonnetje heerlijk. Onze eerste stop is altijd de kringloop maar helaas kwam ik deze keer daar met lege handen weer uit............Toen door naar het centrum, midden op het kerkplein stond een hele grote (lees hoge) container, waar ik met mijn lengte niet eens in kom kijken...........maar toch onder het puin viel mijn oog (van afstand) op iets van hout...........
Dus ik naar de container en op mijn tenen kijkend of ik erbij kon, dus niet. Ik kon nog net het andere puin een beetje opzij schuiven en manlief moest half in de container klimmend het gewenste object eruit halen.
Dit allemaal tot groot vermaak van wat oudere heren op het bankje naast de container..........onze kinderen stonden met plaatsvervangende schaamte 10 meter verderop (onder het mom wij horen daar niet bij hoor!)
Volgens de heren op de bank haalden wij een kleutertrap uit de container, ze vielen helemaal van de bank van het lachen, toen we die ook nog meenamen............Dus mocht iemand van jullie in Deventer wonen en dinsdag twee mensen al winkelend met een trapje onder hun arm hebben zien lopen........ok dat waren wij dus!
Ik ben met mijn "kleutertrapjes wel heel blij. Ik sta over twee weken op de Brocante-fair in de grote kerk in Monnickendam en zie ze daar al staan met wat keukentextiel er overheen. Of bovenin de kraam, met spulletjes eraan hangend.............
Vorigen Dienstag hatte ich mal wieder einen freien Tag und bin ich nach Deventer (eine Hanzestadt im Osten der Niederlande) gefahren.(leider ohne Camera)  Unser erster Stopp ist dort immer ein Trödelladen aber leider war dieses Mal für mich nichts dabei. Als wir dann im Zentrum mitten auf dem großen Kirchenplatz standen, sah ich einen großen (lies hohen) Baucontainer stehen. Von großen Abstand sah ich etwas was mich interessierte. Aber beim Container angekommen, fehlten mir leider etliche Zentimeter um es heraus zu nehmen. Ich konnte noch gerade etwas Bauschütt zur Seite schieben damit mein Mann halb in den Container kletternd den Gegenstand herausnehmen konnte. Einige alte Herren die neben dem Container saßen, konnten gar nicht mehr aufhalten zu lachen (unsere Kinder standen 10 Meter weiter, damit ja niemand auf die Idee kam, dass sie zu uns gehörten. Laut den Herren hatten wir eine Kindertreppe aus dem Müll geholt und fielen vor lachen von der Bank als wir diese Leitern dann auch noch mitnahmen.........Aber mir gefallen diese Leitern sehr...........in zwei Wochen stehe ich auf einem Brocante Markt in einer Kirche und habe schon verschiedene Verwendungszwecke für meine Leitern in Gedanken.

Morgen ga ik voor de winkel (en de markt) inkopen doen. Ik moest na de Pasen gauw de paasdecoraties uit de winkel halen en heb tijdelijk opgelost. Eigenlijk wel even ok want ik heb nog steeds geen voorjaarsgevoel. Maar ik heb dus wel een soort tuinsfeertje voor het voorste gedeelte van de winkel in mijn hoofd, dus hoop dat morgen van zelf de ideeën toch zullen komen.........

Morgen werde ich wieder für den Laden und Markt einkaufen gehen. Ich musste nach Ostern die Osterdekorationen aus den Laden holen. Mir fehlt irgendwie die Inspiration für den Laden. Eigentlich möchte ich nun eine Art Garten Atmosphere in den vordersten Teil des Laden machen und hoffe dass ich morgen doch die Sachen dafür finden kann!

12 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Deventer is een hele leuke plaats, heel sfeervol ook. Er zitten een paar mooie woonwinkels. De volgende keer zal ik het combineren met de kringloop daar, dat adresje heb ik nog nooit bezocht. Wat een mooi verhaal over die ladder, ik had bij zowel je kids als de lachende mannen volop beelden. Maar die ladder was bij mij ook meegegaan hoor!

Succes met de inkoop morgen!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

inge van der sanden zei

haha... wat een leuk verhaal over die ladder, mijn kinderen zouden ook zo reageren.
Je hebt er weer mooie plaatjes van gemaakt.

Fijn Weekend,
inge, my choice

Eefies day zei

O, wat een heerlijk verhaal, ik zie het voor me hoor, maar je hebt Deventer dus op stelten gezet!!!
Het is een superleuke stad, we komen er ook nog weleens, genieten altijd.
Je hebt in ieder geval een mooie aanwinst!!!

Fijn weekend en lieve groet,
Eefie

het Moonhuis Monica zei

Ooh bofbibs!!! Natuurlijk haal je die uit die container en kan jou die mensen schelen die het zagen, die zie je toch nooit meer haha.
Precies een mooi formaat om me te decoreren!!
Echt gaaf!!!

Liefs Monica

Ús hûs ús thús zei

Ik zie het al helemaal voor me! Jullie op de kop in de container hi hi. Maar zeker de moeite waard, want wat heb je een prachtig trapje!
Ik vind je vogeltjes in stro ook erg leuk. De tafel ziet er zo gezellig uit.
Ben benieuwd naar je aankopen van morgen. Veel plezier en fijn weekend!
Groetjes van Aleta

Mayflower zei

Wat een leuke allerlei post Tina. Ik moest stiekem even lachen om je verhaal van die container en je kinderen die daar met rode konen er niet bij wilde horen.....zo herkenbaar haha.
Maar ik was niet in Deventer...dus heb je niet zien lopen met die overigens mooie trapjes.
Misschien dat ik ...als ik tijd heb ook even naar Monnickendam ga, dan ga ik zeker even bij je langs.
Fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Alie zei

Prachtig!!! Ik stopte pas geleden ook bij een container, bus open en inladen maar en de kinderen schelden op me. Nu is dat echt niet allemaal voor mezelf hoor, maar voor onze Boelschuur, maar ik mag ook heel graag snuffelen, hahaha.

bij ELZ zei

hahaha geweldig! Ik zie het helemaal voor me hoe dat is gegaan! Het was het meer dan waard; superleuk trapje.
Veel plezier met je inkopen voor de winkel, leuk! Ben benieuwd naar je nieuwe ideetjes. Fijne avond, liefs Lindy

La Blomst-Living zei

Haha lachen zeg, had ik wel willen zien, nou ja ik zie het toch wel voor me. Goed dat je het trapje meegenomen hebt, want hij is leuk!!! Ook je gedekte tafel vind ik prachtig. Succes hoor met de inkoop (en de verkoop natuurlijk)!
Lieve groet, Linda

Anoniem zei

Wat een heerlijk verhaal! Zeker met kinderen die dan even niet bij je willen horen, haha. "Mam, doe normaal", hoor ik ze al zeggen! Tenminste, dat zouden die van mij dan zeggen. Maar ik snap dat het dat allemaal waard is geweest, wat een leuk trapje! En je tafel is weer prachtig aangekleed, genieten!!
Liefs, Peetje

Krek wak wou zei

Haha....wat leuk zeg! Dat hebben jullie goed uit de container gevist! Wat wordt er toch veel weggegooid waar een ander weer heeel blij mee is! ;-)
X Nicole

Sot en tof zei

Wat een leuke trap! Kost even wat moeite, maar dan heb je ook wat ;-)

Groetjes Sot & Tof