woensdag 28 november 2012

Kerst bij LilaBlu Weihnachten bei LilaBlu

De afgelopen dagen echt erg druk in de winkel geweest! Het werd tijd om de kerstsfeer in de winkel te krijgen, gelijk een goed moment om de hele boel om te gooien.
Echt alles is van zijn plek en de winkel is weer helemaal anders geworden! Het was wel weer een hele klus.
Maar de eerste klant die vandaag binnenkwam was even sprakeloos en zei toen "oh wat is het hier mooi!" Kijk daar doe je het toch voor.
Ook de etalages moesten eraan geloven. Hier een kijkje in de etalage
Deze kerst vind ik "less is more", daarom zijn ook de etalages heel rustig gehouden
Mijn Brocante slee met Rudolph (hier niet een red nose) rendier ervoor.
Diese Woche stand ganz im Zeichen den Laden in Weihnachtsstimmung zu bekommen.
Fur mich der Anlass gleich den ganzen Laden neu zu dekorieren. Auch die Schaufenster musten daran glauben.
Hier einen Blick auf mein Schaufenster, diese Weihnachten ist für mich "less is more".
Darum auch ganz schlicht dekoriert mit einem Shabby Chic Schlitten und davor Rudolph the (hier nicht red nose) Reindeer.

vrijdag 23 november 2012

Kerstsfeer in huis Die Vor-Weihnachtszeit

Zo leuk om te zien dat langzaam de kerstsfeer in de huizen van de mede-bloggers komt.
Heel subtiel een kerst accessoire of een tak! Prachtig! Zelf moet ik nog even in de sfeer komen. Eind volgende week gaat het misschien sneeuwen, dus dan gaat het vast lukken. Momenteel hartstikke druk met de planning voor de winkel, want daar wordt het volgende week wel echt kerst! (ben zo druk geweest met de nieuwe webshop en de brocante fair, dat ik daarmee wat later ben dan normaal) En het atelier moet over twee weken  natuurlijk ook openen (net op tijd voor de eerste workshop "Landelijk Stylen voor kerst". )
Dus de kerstsfeer in huis moet nog even wachten. Eén uitzondering op deze regel wel al gemaakt.

In een oude lijst een stuk inpakpapier van Silke Leffler gedaan. Op het inpakpapier staan recepten van kerstkoekjes met de daarbij behorende mooie illustraties van Silke. Helemaal leuk!


Toll zu sehen das langsam die Häuser von Mit-Bloggern (vor)weihnachtlich geschmückt werden.
Im Moment habe ich zuviel zu tun um damit in meinem Zuhause anzufangen.
Der Laden wird jetzt nächste Woche weihnachtlich dekoriert, und die Woche darauf das Atelier (rechtzeitig zu den Workshops).
Eine Ausnahme zur Weihnachtsdeko zu Hause habe ich dennoch gemacht. Ich habe in einen alten Bilderrahmen ein Stück Einpackpapier von Silke Leffler getan. Auf diesen Papier stehen Rezepte von Weihnachtskekse und natürlich Silkes tollen Illustrationen.

Ook nog even een foto van de servieskast uit de woonkeuken, die nu in onze woonkamer boven de winkel staat. Het was echt een heel gedoe om deze kast naar boven te tillen (fijn dat ik zo'n ruimdenkend gezin heb!). Maar staat nu inmiddels daar wel helemaal op zijn plek!Auch noch ein Bild von unserem großen Küchenschrank der bisher in unserer Wohnküche stand und jetzt zwecks Atelier in unserem Wohnzimmer in der oberen Etage gebracht werden musste (eine steile Treppe hoch, hiermit ein Dank meiner Familie die toll geholfen haben). Ich hatte vorher einen Sorge ob der Schrank nicht zu groß sein würde aber er macht sich prächtig da oben!

donderdag 22 november 2012

Kerstboom Weihnachtsbaum

Wat de vloer uit mijn vorige post betreft heb ik toch maar voor een alternatief gekozen.
De vloer schilderen dat werd toch een hele klus en het meest zag ik er tegenop dat we dan een aantal dagen (laag na laag) niet op de vloer konden lopen. Daarom leggen we nu een witte vloer er overheen. Het wordt laminaat - eigenlijk niet mijn ding- maar anders zouden we problemen met de vloerverwarming krijgen. Nu moet ik even geduld hebben (niet mijn sterkste punt) , want 1 december wordt de vloer gelegd. Dan heb ik nog precies een week om het atelier -voor de eerste workshop- te stylen (ik kan niet wachten!)
Zit al vol met ideeën (waarom komen die vooral 's nachts?!)
Maar gisteren kwam er dan ook overdag wat op mijn pad. Bij de buren werd de tuin door een tuinman winterklaar gemaakt. Als laatste laadde hij op zijn aanhangwagen twee hele grote takken, het leek wel een boom (met de knoppen er nog aan). De tuinman keek wel raar op toen we vroegen of we die takken mochten pakken. Fantastisch ben er zo blij mee! Zie hier een alternatieve kerstboom voor het atelier in.
Mocht dat lukken zie je deze zeker terug in deze blog.
Hier even een foto van de takken met net dat laatste beetje van het zonlicht van de dag erop!Was der Boden im Atelier anbelangt:
Inzwischen haben wir uns doch entschlossen einen weißen Laminat Boden zu legen.
Größtes Problem für das Anstreichen des Bodens war das man dann einige Tage nicht mehr darauf laufen konnte.
Laminat ist nicht so mein Ding aber ich musste auch noch Rechnung mit der Bodenheizung halten, also blieb nichts anders übrig. Jetzt muss ich mich bis zum 1. Dezember noch gedulden (hmm meine Schwachstelle!), dan wird der Boden gelegt.
Gestern kam aber das nächste Projekt auf mich zu. Der Gärtner unserer Nachbarn hatte 2 sehr schöne Äste von einen Baum/Strauch geschnitten (die Knospen noch daran!). Ich sah darin gleich einen -mal etwas anders als anderen Weihnachtsbaum für das neue Atelier. Der Gärtner dachte das ich nicht ganz bei Trost war, aber ich freue mich riesig über diesen Fund.
Ich werde auf jeden Fall ein Photo meines "Weihnachtsbaums' dann posten
Auf dem Bild sieht ihr ein Stück des Astes mit etwas Herbstsonne darauf.

vrijdag 16 november 2012

Brocante atelier Workshop Brocante Styling Shabby Chic Atelier Shabby Chic Styling WorkshopZelf heb ik altijd het idee, dat ik het beste presteer als ik een aantal "projecten" heb lopen.
Momenteel (of is het leeftijd, nee toch??) lijkt het echter dat ik té veel van deze klussen op mijn lijstje heb staan. De dagen vliegen voorbij en het lijstje blijft maar groeien.
De nieuwe webshop is net online en nu binnen 3 weken staan de workshops op de planning.
Dat betekent een mega-project. Onze woonkeuken gaat "omgetoverd" worden tot winkel/atelier.
Zo heb ik ook tijdens openingstijden van de winkel een ruimte waar klanten rustig een kopje koffie/thee (met natuurlijk wat lekkers) tot zich kunnen nemen en de sfeer letterlijk en figuurlijk kunnen proeven. Alles wat in het atelier staat is natuurlijk ook té koop, waarbij ik er nu nog niet aan moet denken dat iemand op een drukke zaterdag er met mijn koffietafel vandoor gaat. Maar ach na 5 jaar een winkel heb ik geleerd hoe het leuk het is om te improviseren!
Maar goed terug naar mijn projecten lijst. Bovenaan prijkt dus de woonkeuken (op zich genoeg aan te doen want dat brengt ook wat veranderingen in de rest van het huis met zich mee) Meubels die ik niet wil verkopen krijgen daar een plek. Maar nu ineens het plan om de vloer "nog even" wit te gaan schilderen. Ik weet dat ik daar echt geen tijd voor heb............maar ja dat is nu net weer de uitdaging! Kennen jullie dat ook. Ik moet een beslissing nemen, dus heb ik mezelf zelf net maar getrakteerd op warme chocolade met een lekkernij in het atelier (het voelt wel goed hoor!) En de vloer ..........wordt vervolgd. 


Wie ich mich kenne, bewältige ich immer die meiste Arbeit wenn ich viel zu tun habe!
Aber im Moment habe ich soviel zu tun, dass ich manchmal an diesen Vorsatz zweifele.
Der Webshop ist gerade online (die Übersetzung auf Deutsch davon steht schon fest geplant für Januar 2013) und in 3 Wochen werden wir anfangen Shabby Chic Workshops in unserem Atelier zu geben.
Dafür muss Platz in unserer großen Wohnküche (wird Atelier) gemacht werden, die somit Teil des Ladens wird. Kunden können jetzt auch während Öffnungszeiten des Ladens im Atelier in Ruhe ihren Kaffee trinken

Alles im Atelier ist auch für den Verkauf im Laden, wobei ich jetzt schon Albträume habe dass jemand an einem stressigen Samstag meine Kaffeetafel mitnehmen möchte. Aber in den 5 Jahren dass ich jetzt den Laden habe, habe ich gelernt zu improvisieren (und das bringt immer sehr viel Spaß)
.
Und obwohl ich genug zu tun habe, kam die Idee den Fußboden im Atelier weiß anzustreichen
(ich glaube in Deutschland würde man dazu eine Schnapsidee sagen?) Keine Ahnung ob es noch vor den ersten Workshops klappt............(Fortsetzung folgt)

donderdag 15 november 2012

Brocante styling workshop


Zaterdag 8 en 15 december 2012 van 14.00 tot ca. 16.00 uur.

Op zoek naar een leuke workshop styling in landelijke sfeer? Wil je voor de Kerst eens iets anders dan een bloemstukje maken? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Om de opening van de nieuwe webshop van de winkel LilaBlu te vieren, organiseren we in ons eigen atelier in Arnhem twee speciale workshops ‘Landelijk stylen voor Kerst’. Deelnemers van deze eerste twee workshops krijgen een extraatje.
 Wat kun je verwachten:
  • Styling advies voor het stylen van kerstde
  • Zelf aan de slag met het stylen van een mooie grote schaal voor Kerst, die voor deze twee feestelijke workshops speciaal is ingekocht. Let op! Het betreft een zware schaal die niet op de fiets vervoerd kan worden.
  • Speciale korting van 10% op de gehele collectie van LilaBlu.
  • Koffie/Thee met een lekkernij.
  • Data: 8 of 15 december 2012
  • Locatie: Frederik van Eedenstraat 3, 6824 PK in Arnhem.
Kosten 42,50 euro per persoon voor de workshop en alle materialen.
Deelnemers per workshop: minimaal zes en maximaal acht. Wees er dus snel bij en schrijf je via de webshop in. Deelname wordt bepaald op grond van volgorde van voldoen van de kosten.

woensdag 14 november 2012

Het Sinterklaas Journaal Die Nikolaus Tageschau

Sinterklaas Journaal

Boffen wij even met een winkel waar ook veel kinderartikelen worden verkocht.
Ondanks dat onze eigen kinderen al té " oud " zijn voor het Sinterklaas Journaal zitten wij elke avond trouw om 18.00 uur voor de buis.
Om het gebeuren rond de intocht en het verblijf van Sint Nicolaas bij te kunnen houden en daarop in te kunnen spelen tijdens gesprekken met kinderen in de winkel. Maar stiekem het gewoon zelf nog steeds hartstikke leuk vinden om ernaar te kijken. (al missen we "Bram" nog wel steeds een beetje, maar de Pieten maken heel veel goed!)En ook hier komt de passie voor wonen weer even boven, want het Pietenhuis dat is toch ook een favoriet, wat een prachtig gebouw, mooie ramen in een schitterende tuin. Sint's kamer met al die oude meubelen, fantastisch wat een sfeer. Maar we zouden wel graag de Pieten slaapzolder wat gezelliger willen inrichten!


Ach herrjee wie kann ich diesen Beitrag euch bloß erklären. In Holland wird neben Weihnachten auch der Geburtstag des Nikolauses groß gefeiert. Wie bei euch die Adventszeit, werden die 3 Wochen vor dem Geburtstag schon Traditionen gepflegt. Der Nikolaus und seine Knechten -zwarte Pieten- kommen mit einem Schiff aus Spanien, dieses "Ereignis" wird live im Fernsehen übertragen. Es gibt sogar täglich seit ein Paar Jahren die Sinterklaas (=Nikolaus) Tagesschau, die wir uns noch immer gerne anschauen.
Es is so lustig mit den Kindern im Laden über die Geschehnissen zu plaudern!
Gerne erinnere ich mich an den Jahren dass wir in der Schweiz gewohnt haben. Auch dort wurde -jedoch etwas bescheidener- dieses Fest gefeiert Dort kam der Nikolaus auf einem Esel zusammen mit seinem Knecht Schmutzli aus dem Schwarzwald!

woensdag 7 november 2012

Brocante Slee Shabby Chic Schlitten

Brocante Slee
Elk jaar weer een feest om hem in de winkel neer te kunnen zetten.
Nu de dagen zo donker (en vaak koud zijn) zelf wat eerder dan normaal.
Dit zijn van die vondsten waar je zo ontzettend blij van wordt
Een antieke houten slee met een smeedijzeren onderstel.
Zo leuk te bedenken aan de kinderen die vroeger ermee gespeeld hebben.
Toch heb ik besloten om met pijn in mijn hart de slee in de webshop te zetten.
Niet handig als je als winkelier geen afstand kunt doen van je eigen artikelen.
Heb je interesse stuur dan even een mail of kijk in de webshop bij Brocante meubels!
Beloof je me dan wel dat je goed voor hem gaat zorgen!


Shabby Chic Schlitten
Jedes Jahr freue ich mich wieder darauf dass ich" meinen "Schlitten wieder im Laden zum dekorieren verwenden kann!
Als ich diesen Schlitten kaufte habe ich mich so riesig gefreut.
Der Schlitten ist aus holz, jedoch der unterste Teil von Schmiede-eisen angefertigt
Welche Kinder in lang verflogenen Zeiten wohl darauf gespielt haben?
Nichts desto trotz werde ich mich dieses Jahr (wahrscheinlich) von meinem Schlitten verabschieden.
Ich als Laden Eigentümer muss auch lernen mich von diesen Prachtstücken zu trennen,  um Platz für andere Schätze zu machen!

dinsdag 6 november 2012

Brocante Fair Edam 2

Gisteren een dagje nodig gehad om bij te komen van de Brocante-fair in Edam. Even nagenieten!!
Wat was het fantastisch zoveel leuke contacten opgedaan, zulke enthousiaste reacties op de kraam (terwijl ik me daar van tevoren nou net zo druk over had gemaakt.......)
Mijn hartelijke dank aan de organisatie van de fair: Petra van Forte Lapin en haar steun en toeverlaat Marjon, wat hebben ze een geweldig resultaat neergezet. Wij zijn volgend jaar weer hééééél graag van de partij. 

Vandaag moet ik nu wel echt aan de slag om de winkel toonbaar te maken, want morgen gaat de winkel gewoon weer open. Nu een aantal artikelen van hun plek af zijn, kriebelt het om de hele winkel te veranderen, maar ik houd me nog even terug. Het is net té vroeg voor de kerstdecoraties, laat Sint eerst maar even aankomen.
Hier nog even wat foto's als een impressie van de kraam. 

Letzten Sonntag gehörten wir zu den Glücklichen die einen Stand auf der Brocante (Shabby Chic) Fair in der Kirche von Edam hatten.
Es war Super!! Wie haben soviele netten Leute kennengelernt, soviel neue Kontakte geknüpft. Liebe Petra von Forte Lapin und Marjon vielen vielen Dank für die Organisation der Brocante Fair! Wir freuen uns schon auf die Fair im nächsten Jahr. 

zaterdag 3 november 2012

Brocante in de kerk

Druk met de voorbereidingen voor de fair Brocante in de Kerk!
Wat hebben we er zin in!!
Zojuist de "give aways" voor de klanten gemaakt.

Na sluitingstijd straks de spullen inpakken (en dan maar hopen dat het morgenochtend allemaal in de auto past!)
Je kunt ons vinden op Standnummer 21 (tegenover het koffie terras!)


Zondag 4 november 2012
11.00 tot 18.00 uur 
Een unieke brocantefair met veel bekende brocante (web)winkels. In de bijzondere ambiance van de schitterende Grote Kerk in het Noordhollandse Edam.
Er is voor iedere brocanteliefhebber wel iets te vinden onder andere meubels, serviesgoed, zilver- en glaswerk, oud linnengoed, Scandinavische en Franse accessoires, koffers, luiken, industriële lampen, woonboeken en groendecoratie in brocantestijl. Zo vlak voor de feestelijke decembermaand is deze sfeervolle brocantefair een uitstekende mogelijkheid om unieke (kerst)cadeaus te kopen, het huis in wintersfeer te brengen of inspiratie op te doen.